300 milyonluk TL’lik yüksek kâr vaatli dolandırıcılıkta tahliye

Posted by

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığ’ının, iki iş insanı ile Karşıyaka Spor Kulübü’nün 3 yöneticisinin dolandırıldıkları şikayeti üzerine başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan döviz bürosu sahibi Serkan Çelik’in avukatı, nöbetçi sulh ceza hakimliğine başvurarak tutukluluğa itiraz eti.
Hakimlik, itirazı değerlendirip Çelik’in tahliyesine karar verdi.

“PARA ERİDİ GİTTİ”

Döviz bürosunun sahibi Serkan Çelik’in masum olduğunu söyleyen Özalp ise “Bataklığa saplandım. Çıkmaya çalıştıkça da daha da battım. Bunun sebebi de döviz ve altın kurundaki dalgalanmalardır. Böyle olunca müşterilerimin de paralarını çekme istekleri arttı ve ben de işin içinden çıkamadım. Parasını çekmek isteyen müşterimin talebini başka bir müşterimden karşılamaya çalıştım. Şikayetçilerin de paraları böyle böyle eridi gitti” dedi.

“İFTİRAYA UĞRADIM”

Serkan Çelik, avukatı Cengiz Varol’un yaptığı itirazlar sonucu dün akşam tahliye edildi. Serbest bırakıldıktan sonra yakınlarının cezaevi önünde karşıladığı Serkan Çelik, “Ben işimi yaptım, iş birliği yapmadım. İftiraya uğradım. Adalet yerini buldu” dedi.

Serkan Çelik’in Avukatı Cengiz Varol da “Hatırlanacağı üzere Hatice Özalp, Serkan Çelik’in yolsuzlukların hiçbirinden haberinin olmadığını ve masum olduğunu ifade etmişti. Ayrıca MASAK görevlileri tarafından hazırlanıp dosyaya sunulan uzman mütalaasında da Serkan Çelik’in sahibi olduğu şirketlerde herhangi bir usulsüzlük olmadığı da tespit edilmişti. Tüm bunları dikkate alan İzmir Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Serkan Çelik’in tahliyesine karar verdi. Çelik şimdi gerek kendi gerekse şirketinin bozulan imajının tamiri için belki de senelerce uğraşmak zorunda kalacaktır. Bunu kimin telafi edeceği sorusu yanıtsız kalacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, iki iş insanı ile Karşıyaka Spor Kulübünün 3 yöneticisinin dolandırıldıkları şikayeti üzerine, özel bir bankanın Bornova şube müdürü Hatice Özalp ve Karşıyaka’daki döviz bürosu sahibi Serkan Çelik hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “zimmet” iddiasıyla soruşturma başlatmış, 27 Haziran’da iki kişi hakkında gözaltı kararı vermişti.

Serkan Çelik’in tutuklandığı operasyonda, aşırı ilaç kullanımı nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye başvuran Hatice Özalp ise yüksek güvenlikli psikiyatri kliniğindeki tedavisinin ardından gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Hatice Özalp ile döviz bürosu sahibi Serkan Çelik’in tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aynı banka şubesinde çalışan E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

Hatice Özalp’in mağdurlardan bazılarına “kur korumalı mevduat ile altın hesabında değerlendireceğini”, bazılarına ise “fiziki altın alacağını” söyleyerek topladığı parayı döviz bürosuna aktardığı, 10 kişiyi yaklaşık 300 milyon lira dolandırdığı öne sürülmüştü.

patronlardunyasi.com

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir